Følg Hafslund Strøm AS

Så enkelt bytter du strømleverandør

Blogginnlegg   •   okt 19, 2017 13:19 CEST

– Mange bedrifter tenker at det er vanskelig eller «mye styr» å bytte strømleverandør. Men sannheten er at det er veldig lett, og du kan og spare tid og kostnader på å bytte, sier Martin Lippert Sagbakken, leder for bedrift på Hafslund Strøms kundesenter.

– Det er bare å ringe oss, oppgi navn, adresse og organisasjonsnummer til bedriften, og så ordner vi resten. Du kan selvfølgelig gjøre akkurat det samme på nett.

To gode tips

Det finnes riktignok et par små unntak:

– Hvis bedriften din har strømmåler av den gamle typen, må vi også ha målerstanden din. Da vil jeg anbefale at du tar et bilde av den med telefonen din, så kan du enkelt lese den opp når du snakker med oss. Men ofte trenger vi heller ikke målerstand, da mange bedrifter nå har automatisk strømmåler, påpeker Sagbakken.

– Det er også lurt å være obs på om du har en pågående og bindende kontrakt med en annen strømleverandør, og når denne kontrakten utløper. Da unngår du unødige gebyr ved byttet.

Den store gevinsten med å bytte

– Men hva er egentlig den store gevinsten med å bytte strømleverandør?

Sagbakken påpeker at det for mange bedrifter ikke er kostnaden på selve strømmen som er avgjørende, men kostnaden på alt det «praktiske» rundt fakturering og administrering av forbruket:

– Fortrinnet til Hafslund Strøm er at vi har lang og solid erfaring med å levere strøm til bedrifter. Vi vil derfor alltid kunne tilby gode fakturaløsninger, og en strømavtale som er tilpasset bedriftens behov og størrelse. Er dere i tvil om hvilken strømavtale som er best for dere, kan vi selvfølgelig gi råd.

– For mange bedrifter, er det aller viktigste å bruke minst mulig tid på å administrere strømforbruket, samtidig som de selvfølgelig vil ha god oversikt. Når du blir kunde hos oss, får du tilgang til Hafslund Online. Der kan du enkelt overvåke strømforbruket ditt. Slik slipper du uforutsette kostnader, og kan bedre få øye på «strømtyver» i bedriften, sier han.

Om bedriften din har flere strømanlegg eller avdelinger, eller har et gammelt strømanlegg, kan det være mye penger å spare på å bytte til Hafslund Strøm:

– Dersom du har en strømleverandør som ikke legger til rette for slike forhold, vil det kunne gå mye strøm og penger ut av vinduet. Derfor har Hafslund Strøm kyndige ENØK-rådgivere, som kan gi deg gode tips og råd om investeringer som vil minke strømforbruket.

Et grønnere valg

– Som bedrift kan du gjøre et Grønt Valg ved å bytte til oss. Da sikrer du bedriften 100 prosent fornybar strøm, og bevarer regnskog gjennom strømavtalen. Dette da Hafslund Strøm samarbeider med Regnskogsfondet.

Har du det ekstra travelt?

Og har du og bedriften din det spesielt travelt i hverdagen, kan du bli såkalt ekspress-kunde:

– Da får du og bedriften din en fast kundebehandler hos oss, og dere får svar ekstra raskt, sier Sagbakken i Hafslund Strøm.

Her bytter du raskt og enkelt strømleverandør!